Kuinka säilöä tuotteita lasipurkkeihin?

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

Lasipurkit ja -pullot ovat hyvin käyttökelpoisia ruoan säilömiseen ja pakkaamiseen. Tästä asiasta löytyy erinomaisia artikkeleita muun muassa Marttojen sivuilta ( ”Puhtaus on puoli säilykettä”) ja (”Umpiointi”). Kannattaa tutustua noihin artikkeleihin jos olet aloittamassa säilöntää.

Se mikä noihin oheista poikkeaa on tarve purkkien puhdistamiselle kun käytätte meiltä ostettuja purkkeja ensimmäisen kerran. Purkit ja kannet ovat suoraan tehtaalta tulleita ja ovat sellaisenaan käyttövalmiita. Kuljetuksen, varastoinnin ja pakkaamisen aikana  pulloihin ja purkkeihin on saattanut päästä irrallista likaa, jonka voi poistaa vaikka kääntämällä purkit ylösalaisin. 

Kuumapakkaamisessa toki nämäkin purkit ja pullot kannattaa esilämmittää, jottei äkillinen lämpötilan muutos riko niitä. Lasituotteille suurin äkillinen lämpötilan muutos on 45 astetta. 

Kannet ovat kertakäyttöisiä, koska kansien tiivisteet eivät yleensä kestä kahta umpioimista. Purkkeja ja pulloja voi käyttää loputtomasti uudelleen. Toisella käyttökerralla kannattaa noudattaa Marttojen ohjetta pakkausten pesemisestä ja ennakkovalmistelusta.

Facebook
Twitter
LinkedIn