Miltä vuosi 2024 vaikuttaa?

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

Yleistä näkymää lasimarkkinaan

Yritämme katsella lasipulloihin- ja purkkeihin ja aavistella mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Menneet pari vuotta ovat olleet täynnä muutoksia lasimarkkinoissa. Energian hinnannousun rauhoittuminen on näkynyt jo hinnannousujen hidastumisena. Toki tälle vuodelle Eurooppaan ja Saksaan tulee uusia määräyksiä rahtiyhtiöille, jotka aiheuttavat rahtikustannusten nousua. Tuotteiden saatavuus on hieman parantunut, mutta ei ole palannut koronaa edeltäneeseen aikaan. Edelleen joitakin perustuotteita tehdään harvakseltaan ja saatavuus on satunnaista. 

Muutos hinnoittelussa

Yhden muutoksen teemme purkkien ja kansien kanssa. Tähän saakka kannet on hinnoiteltu aina osaksi purkin hintaa. Tästä vuodesta alkaen purkin ja kannen hinta erotellaan. Kansien hinta on viime vuosina vaihdellut niin paljon eri valmistajien ja kansityyppien välillä, jotta kannen hinnan sisällyttäminen purkkien hintaan on osoittautunut hyvin vaikeaksi. Sen vuoksi hinnoittelemme jatkossa purkit ja kannet erikseen. 

Yleiskorotus ja rahtikustannukset

Yleisen kustannustason nousun vuoksi olemme tehneet 4% korotuksen tuotteiden hintoihin. Rahti kustannukset laskutetaan edelleen toteutuneen kustannuksen mukaan. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn